KETOLABBEN

= ekspertene på optimal ketose =

Affiliate tips

10 enkle tips for å bli en vellykket affiliate!

Trenger du noen tips for å komme raskt i gang som affiliate? Her er ti trinn du kan følge for å få en god start.
  1. Velg et produkt som vil appellere til dine følgere. Helst noe som du selv har gode erfaringer med, eller som er relatert til noe du har interesse for og har mye kunnskap om, slik at du kan skrive/snakke om det på en naturlig måte. Sats på affiliate programmer som tilbyr bra provisjoner og er relatert til det du driver med. Kanskje KETOLABBEN’s affiliate program kan være noe for deg?
  2. Opprett en nettside eller blogg ( Wix |Blogger| WordPress) med et tema som passer til produktet du er affiliate for. Dette kan være en god måte å bygge tillit hos dine lesere, samle følgere og å gi dem nyttig informasjon relatert til det du vil promotere.
  3. Tenk ikke bare på å tjene penger, fokuser først og fremst på å lage innhold som er engasjerende, informativt og nyttig for publikummet ditt. Kvalitetsinnhold er helt avgjørende for suksess i affiliate markedsføring. Det vil øke synlighet for bloggen din og skaffe deg nye lesere. Hold innholdet oppdatert og ferskt ved å legge ut nye innlegg ofte. Det vil bidra til å holde leserne engasjert og stadig komme tilbake til bloggen din!
  4. Å bruke sosiale medier for å promotere bloggen er en av de mest effektive måtene å nå ut til nye lesere. Du kan bruke populære sosiale mediekanaler som for eksempel Twitter, Facebook, Instagram, Pintrest, TikTok, Snapchat, YouTube og LinkedIn for å nå potensielle kunder og bygge relasjoner, dele innhold, engasjere dine følgere, tilby kampanjer og rabatter. Etter hvert som du bygger et større og mer engasjert sosialt fellesskap, vil bloggen din ha større potensial for suksess.
  5. Gjør grundig research på hashtags og søkeord relatert til din sjanger og bruk dem strategisk i innholdet ditt. For å få flere følgere som du kan promotere dine affiliate programmer mot er SEO (søkemotor optimalisering) helt avgjørende. SEO hjelper deg med å få bloggen din riktig indeksert av søkemotorer slik at folk finner den på Google. Les mer om søkemotoroptimalisering i Ahref’s SEO guide (på engelsk).
  6. Unngå at innleggene dine framstår som reklame eller SPAM. Legg alltid inn affiliate linker i blogg-artikler, kundeomtaler, innlegg på forum og sosiale medier på en naturlig måte. Reklamebannere og pop-up’s bør brukes sparsomt. Å sende e-post med reklame til folk som ikke har bedt om det, er også lite effektivt og dessuten ulovlig i Norge.
  7. Unngå snikreklame! Vær alltid ærlig og transparent om produktene du promoterer. Bygg tillit og troverdighet. Det øker sjansene for at folk følger anbefalingene dine og kjøper via lenkene dine. Ikke vær redd for å innrømme hvis noe ikke fungerer optimalt med produktet du anbefaler. I tillegg er det viktig å være ærlig om hva du får i retur for å markedsføre et produkt eller en tjeneste. Merk alle kommersielle linker/innlegg som sponset (se retningslinjer fra forbrukertilsynet).
  8. Å spore resultatene dine er også veldig nyttig når du driver med affiliate markedsføring. Ved å kontinuerlig overvåke ytelsen kan du identifisere hvilke strategier som fungerer og hvilke som ikke fungerer, slik at du kan justere taktikken din deretter. Dette vil hjelpe deg med å øke salget og tjene mer som affiliate. Men hold deg oppdatert på reglene for GDPR og personvern. Unngå å spore følgerne dine uten samtykke. Vi anbefaler Matomo som er et gratis og personvern-vennlig sporingsverktøy.
  9. Gjør stadig små endringer på bloggen din og mål hva som gir best resultater. Med A/B-testing kan du finne ut hvilke designelementer, bilder, overskrifter eller andre elementer som er mest effektive for å generere salg. Dette kan bidra til å gi deg et mer objektivt grunnlag for å ta beslutninger på, i stedet for å basere dem på magefølelse og rene gjetninger. Slik kan du forbedre ytelsen og øke fortjenesten.
  10. Den aller viktigste faktor for suksess som affiliate er tålmodighet! Det kan ta litt tid å bygge opp et publikum og generere salg, så det er viktig å ikke gi opp for tidlig. Bruk tid på å teste ulike strategier og se hva som fungerer best for deg og ditt publikum. Ved å være tålmodig og ved å kontinuerlig lære og justere din markedsføringsstrategi kan du øke dine sjanser for suksess.

Det er mange faktorer som kan påvirke din suksess som affiliate. Heldigvis finnes det mange gode ressurser på nettet som kan hjelpe deg med å lære mer om affiliate-markedsføring og hvordan du kan lykkes som affiliate. Du kan for eksempel søke etter blogger, videokurs eller e-bøker om temaet. Vi anbefaler en gratis e-bok fra Oberlo som heter “The Definitive Guide to Affiliate Marketing“.


KETOLABBEN e-bok cover (3D)
Den originale norske keto dietten fra KETOLABBEN som har hjulpet tusenvis av nordmenn å gå ned i vekt siden 2017! Komplett program med 6 ukers kostplan inkludert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Pin It on Pinterest