FAQ

 

SPØRSMÅL OM KJØP AV BOK/KOSTPLAN

 

Jeg har ikke fått boken på epost:

 

Når du bestiller e-boken sender vi deg automatisk en epost med linker for å laste den ned. Dessverre havner denne ofte i SPAM/junk/søppelpost mappen hos Outlook, Hotmail, Live og Gmail slik at det kan være vanskelig å finne den. Husk å sjekke spam/søppelpost mappen hvis du ikke finner eposten i innboksen.

Finner du mailen fra oss i spam/søppelpost mappen, merk den som “ikke søppelpost” og flytt den til din innboks.

Finner du ikke mailen der, kan du fylle ut vårt kontaktskjema eller kontakte oss på Facebook, så sender vi deg linkene på nytt. Dersom du ikke mottar svar på mail husk å sjekke at ikke svaret har havnet i søppelpost-mappen.

 

Jeg finner ikke boken som jeg lastet ned:

 

 Hver gang du trykker på linken i ordren din så laster du ned boken på nytt. Dersom du laster ned mange kopier vil det ta mye plass på din maskin. Derfor er det er lurest å finne de filene du allerede har hentet.

For Windows PC: Gå inn på startmenyen til din PC. Se etter eller søk etter en mappe som heter “Nedlastinger” eller “Downloads”. Se om du finner boken der. Derfra kan du klippe den ut (ved å høyre-klikke) og flytte den hvor du vil ha den (for eksempel på skrivebordet på PC’en).

For mobil/nettbrett: Du kan gå inn på din e-bok leser (f.eks iBooks eller Bookari) og importere eller søke etter e-boken derfra.

 

Jeg får ikke lest boken som jeg har lastet ned:

 

For Windows PC: For å åpne boken på din PC trenger du en e-bok leser. Hvis du ikke har dette fra før, kan du laste ned og installere Sumatra PDF gratis.

For Mac: For å åpne boken på din Macintosh trenger du en e-bok leser. Hvis du ikke har dette fra før, kan du laste ned og installere Acrobat Reader (for PDF) gratis.

For Android mobil/nettbrett: Velg helst linken til ePub-formatet i eposten dersom du laster ned til en mobil eller nettbrett. Det tar mindre plass på telefonen.

Boken er stor og tar en del plass. Derfor kan noen ha problemer med å laste den ned til en mobiltelefon eller nettbrett med lite plass. Hvis du har lite plass på mobilen, slett apper og filer som du ikke har bruk for. Eller bruk CCleaner for å slette unødige filer.

For å åpne boken på Android mobil/nettbrett trenger du en e-bok leser. Dersom du ikke har dette fra før kan du laste ned og installere ReadEra.

For iPhone/Ipad: For å åpne boken på din iPhone eller iPad trenger du en e-bok leser. Dersom du ikke har dette fra før kan du laste ned og installere Apple Books.

 

SPØRSMÅL OM INNHOLDET I KOSTPLANEN

 

Kan man spise mere fisk enn det planen tilsier?

 

Ja, det er klart at samme plan ikke nødvenigvis passer for alle. Du kan gjerne bytte ut kjøtt i planen med mere fisk. Pass på å bytte ut fete kjøttmåltider (som biff) med fet fisk som f.eks laks. Litt magrere kjøttmåltider (som kylling/svin) byttes ut med litt magrere fisk. Dette er fordi næringsinnholdet for dagen er nøye regnet ut på forhånd slik at det blir riktig med tanke på variasjon av kalorier de forskjellige dagene i uken.

 

Inneholder planen meieriprodukter?

 

Kostplanen inneholder nesten ingen meieriprodukter utenom litt hvitost som lett kan byttes ut med annet pålegg, og litt creme fraiche innimellom som kan byttes ut med majones eller aioli.

 

Inneholder planen svinekjøtt?

 

Planen inneholder 1-2 måltider med svinekjøtt per uke, men de kan byttes ut med annen type kjøtt eller fisk om ønskelig.

 

Inneholder planen egg?

 

Planen inneholder en del egg, som f.eks kokt egg eller stekt egg til måltider. Men det er ikke egg på menyen hver eneste dag, så man kan bytte de ut med tilsvarende måltider eller annet pålegg.

Brød- og knekkebrødoppskriftene i boken er helt eggefrie og meierifri 🙂 Det tipses også om eggefrie kjøpe-alternativer til knekkebrødet for de som ikke vil bake selv.

 

Inneholder kostplanen mye fett eller fet mat?

 

Vår kostplan inneholder mindre fett enn det som er vanlig på ordinær ketogen kost. En av våre filosofier går ut på at når kroppen har lært seg å forbrenne fett kan den ta fra sine egne fettlagre for å omgjøre til energi. På den måten trenger man ikke tilføre ekstra mye fett i maten.

 

Kan man drikke te, sort kaffe og vann etter ønske mellom måltidene?

 

Ja, det kan du. Disse kan også drikkes i fastevinduet.

 

Skal man fortsette med kollagen etter uke 1 på planen?

 

Kollagen er valgfritt. Grunnen til at kollagen kun står oppført sammen med frokost på uke 1 men ikke resterende uker er pga fasten fra uke 2. Kroppen går over i reparasjons-modus når den ikke inntar noen former for kalorier. Kollagen inneholder litt kalorier og vil dermed bryte fasten. Du kan fint fortsette med kollagen etter uke 1, men dersom du har diverse helseplager anbefaler vi at du kun inntar kollagen utenfor fastevinduet. 1-2 ganger daglig er rimelig. Du kan tilsette pulveret i smoothie på planen eller annen drikke. Du kan da også drikke det mellom måltider så lenge det er utenfor fastevinduet.

 

ANDRE SPØRSMÅL

 

Jeg har ikke fått svar på min epost:

 

Vi prøver å svare alle innen 48 timer, men som regel går det mye raskere enn det. Dersom du ikke har mottatt svar på din epost innen 48 timer husk å sjekke at den ikke har havnet i mappen: søppelpost / spam / annet etc.

Dersom eposten ikke er mottatt i noen av disse mappene kan du kontakte oss på Facebook.

 

Vil kostplanen bli tilgjengelig i trykt papirformat (en fysisk bok)?

 

Foreløpig er kostplanen kun tilgjengelig som e-bok. Vi planlegger å trykke noen fysiske eksemplarer av boken i papirformat snart. Det vil være en testperiode for oss med begrenset antall. Dersom du er interessert i en bok i trykt format så send oss gjerne en epost, slik at vi kan sette deg opp på en uforpliktet venteliste. Du vil da få beskjed når det er mulighet for bestilling.

 

Hva er en e-bok?

 

 E-bok står for elektronisk bok. Det er en digital bok som kan leses på datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner, PDA (personlig dataassistent) og eboklesere (lesebrett). En e-bok kan være en elektronisk utgave av en tradisjonell bok på papir.
 
ER DET NOEN SPØRSMÅL OG SVAR SOM MANGLER HER? SEND OSS EN EPOST  🙂