Forklaring av Ketograd 1 og 2

Forklaring av Ketograd 1 og 2

Alle oppskrifter på Ketolabben sin nettside er delt inn i 2 kategorier:

Ketograd 1  /  Ketograd 2

Dette er for å hjelpe deg som sliter med vekten, og for å hjelpe deg oppnå optimal ketose. Noen havner lettere i ketose enn andre. Her kan du lese hva de forskjellige gradene betyr, slik at du selv kan styre din fettforbrenning:

Ketograd 1 – oppskrift for de som vil unne seg noe på ketogen kost, har nådd ønsket vekt eller vil spise seg frisk:

Oppskrifter i kategori Ketograd 1 er for de som vil unne seg noe en sjelden gang, de som har nådd ønsket vektmål eller har lett for å gå ned i vekt, og for de som kun ønsker å spise seg friske. Oppskriftene er lavkarbo. Noen mennesker vil befinne seg i ketose på disse oppskrifter, mens andre vil ikke det. Ketosen vil ikke være på optimalt nivå, men de fleste vil fortsatt gå ned i vekt når de benytter oppskrifter fra grad 1. Det er avhengig av en persons forbrenning, aktivitetsnivå og mer. Du kan prøve oppskriftene i denne grad etter endt kostplan, men dersom du opplever at en eventuell ønskelig vektnedgang stopper opp bør du holde deg til oppskrifter fra ketograd 2. Når ønsket vektmål er oppnådd kan du fint benytte alle oppskrifter fra grad 1 uten å gå opp i vekt.

Ketograd 2 – oppskrift for alle – opprettholder optimal ketose – kan benyttes så ofte som ønskelig – meierifri :

Oppskrifter i kategori Ketograd 2 er den høyeste grad av ketogen kost. Alle ingredienser er godkjent når du prøver å oppnå optimal ketose. Oppskriftene kan benyttes etter endt kostplan dersom du ønsker videre vektnedgang, og kan også benyttes så ofte som ønskelig. Oppskrifter innenfor grad 2 inneholder ikke meieriprodukter eller andre produkter som kan føre til stagnasjon i en vektnedgangsperiode.