Forskjellen på ketose og “Optimal ketose”

Forskjellen på ketose og “Optimal ketose”

Ketose er ikke ensbetydende med vektnedgang. Det er nemlig forskjell fra person til person hvor mye ketoner kroppen din produserer, og produserer ikke kroppen din nok kan det hende at vektnedgangen din stopper opp etter en tid, eller at du i verste fall ikke går ned i vekt i det hele tatt.

Den mest nøyaktige måten å måle ketoner på er med blod. Med et vanlig lavkarbo kosthold havner man på 0,2 – 0,5 mmol/L i ketonnivå. For mange er ikke dette en sterk nok fettforbrenning til å gi vektnedgang av betydning. Selv om det finnes noen som raser ned i vekt på moderat lavkarbo, så er det mange andre som har for høy følsomhet for sukkerinntak og vil måtte ha et mye mer kontrollert kosthold over flere uker før ketonnivået kryper opp til et optimalt nivå mellom 1,5 og 3 mmol/L. De fleste som spiser et vanlig lavkarbo-kosthold når aldri de ketonhøyder dessverre.

Legene Jeff S. Volek (doktorgrad PhD, RD) og Stephen D. Phinney (doktorgrad MD, PhD) er ekspertene som fant det som kalles «optimal keton sone». Disse ekspertene har over 50 års klinisk erfaring ved bruk av ketogen kost, og har tilsammen publisert mer enn 200 forskningsrapporter om emnet.
Legene oppdaget at klientene deres som befant seg innenfor en spesiell sone ketonmessig fikk bedre resultater på vekten og bedre ytelse i treningssammenheng.

Les her hvordan du kan komme inn i “optimal keton sone” og bli en fettforbrenner.