KETOLABBEN

= ekspertene på optimal ketose =

Keto forskning

Forskjellen på ketose og optimal ketose

Ketose oppstår når kroppen ikke får nok karbohydrater, og derfor må bruke fett som energikilde. Men ketose er ikke ensbetydende med vektnedgang! Optimal ketose, på den annen side, refererer til det optimale ketonnivået for å gå ned i vekt.

Ketose oppstår naturlig når kroppen din ikke får nok glukose (sukker) fra karbohydrater, og derfor må bruke fett som energikilde. For eksempel når du følger en lavkarbodiett, eller når du faster i en periode.

Men ketose er ikke ensbetydende med vektnedgang. Det er nemlig forskjell fra person til person hvor mye ketoner kroppen produserer, og produserer ikke kroppen din nok kan det hende at vektnedgangen din stopper opp etter en tid, eller at du i verste fall ikke går ned i vekt i det hele tatt!

Den mest nøyaktige måten å måle ketoner på er ved hjelp av blodprøver. Med et vanlig lavkarbo-kosthold vil man ha et ketonnivå på 0,2 til 0,5 mmol/L. For mange er dette ikke tilstrekkelig for å oppnå betydelig vekttap. Selv om noen kan gå ned i vekt raskt med moderat lavkarbo, er det mange andre som har en høy følsomhet for sukkerinntak og som må ha et mye mer kontrollert kosthold over flere uker før ketonnivået øker til et optimalt nivå på 1,5 til 3 mmol/L. Dessverre når de fleste som følger et vanlig lavkarbo-kosthold aldri så høye ketonverdier.

Legene Jeff S. Volek (doktorgrad PhD, RD) og Stephen D. Phinney (doktorgrad MD, PhD) er ekspertene som fant det som kalles «optimal keton sone». Disse ekspertene har over 50 års klinisk erfaring ved bruk av ketogen kost, og har tilsammen publisert mer enn 200 forskningsrapporter om emnet. Legene oppdaget at klientene deres som befant seg innenfor en spesiell keton sone fikk bedre resultater på vekten og bedre ytelse i treningssammenheng.

Optimal ketose hvor kroppen produserer en høyere mengde ketoner, kan oppnås gjennom en spesiell diett for optimal ketose. Les mer hvordan du kan bli en fettforbrenner i artikkelen om optimal ketose.

KETOLABBEN e-bok cover (3D)
Den originale norske keto dietten fra KETOLABBEN som har hjulpet tusenvis av nordmenn å gå ned i vekt siden 2017! Komplett program med 6 ukers kostplan inkludert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Pin It on Pinterest