Dronning Mauds lavkarbo fromasj

Deilig dessert som er like god alle årstider!

 


Skriv ut oppskrift
Dronning Mauds lavkarbo fromasj
Denne oppskrift tilhører ketograd 1 – oppskrift for de som vil unne seg noe på ketogen kost, har nådd ønsket vekt eller vil spise seg frisk.
Matrett Dessert
Cuisine Ketograd 1
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Matrett Dessert
Cuisine Ketograd 1
Porsjoner
porsjoner
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Kremfløte piskes til krem. Sett bollen med krem i kjøleskapet.
  2. Riv sjokoladen fint med rivjern, kvern eller food processor. Legg gelatinplatene i kaldt vann.
  3. Ta fram en bolle som er helt ren og tørr (ikke bruk den du pisket krem i). Og bruk helt rene visper til dette. Pisk egg sammen med sukrin og tagatesse i denne bollen. Pisk til en lys og tykk eggedosis. (Det tar ca 10 min med elektrisk mikser. Du ser når den endrer farge.)
  4. Når eggedosisen er ferdig klemmer/rister du vannet godt ut av gelatinplatene og løser dem opp i 2 ss kokende vann. Hell så den smeltede gelatinblandingen i eggedosisen mens du fortsetter å piske på lav hastighet, slik at gelatinen blir jevnt og godt blandet inn i eggedosisen.
  5. Ta kremen ut av kjøleskapet og bland den forsiktig inn i eggedosisen for hånd med ballongvisp eller slikkepott. Rør nok til at kremflekkene fjernes, men ikke så mye at fromasjen synker helt sammen.
  6. Hell 1/3 del av fromasjen i en stor dessertskål. Dryss over litt av sjokoladen. Hell over 1/3 del til av fromasjen og dryss over sjokolade igjen. Så har du over resten av fromasjen og resten av sjokoladen på topp. Sett skålen i kjøleskapet i noen timer eller over natten til fromasjen har stivnet.