KETOLABBEN

= ekspertene på optimal ketose =

Glad kvinne i solnedgang

Om optimal ketose

Optimal ketose – hva er det? Det er kjent sak at et ketogent kosthold kan hjelpe mot overvekt. Men er du en av de som har prøvd lavkarbo eller keto uten å se resultater på vekta? Se hvordan optimal ketose kan hjelpe deg!

Det er en kjent sak at et ketogent kosthold (også kalt lavkarbo eller LCHF) kan hjelpe mot overvekt, betennelser, smerter og en rekke andre plager/sykdommer. Men er du en av de som har prøvd lavkarbo eller andre livsstilsendringer uten å se resultatene du ønsket på vekta? Kanskje du gikk ned i starten men så stoppet det opp og vekten rikket seg ikke mer. I verste fall kanskje du til og med ga opp alt?

Dersom du er kjent med lavkarbo har du sikkert hørt om ketose (når kroppen ikke får energi fra karbohydrater og slår over på fettforbrenning). Om du ikke har hørt om ketose anbefales det at du leser om det her først.

Men ketose er ikke ensbetydende med vektnedgang, slik mange tror. Det er nemlig forskjell fra person til person hvor mye ketoner kroppen din produserer, og produserer ikke kroppen din nok kan det hende at vektnedgangen din stopper opp etter en tid, eller at du i verste fall ikke går ned i det hele tatt.

Ekspertene har funnet ut at det finnes en «OPTIMAL KETON SONE» som gir optimalt resultat ved vektnedgang og best ytelse i treningssammenheng. De mener det optimale ketonnivået skal være mellom 1,5 og 3 mmol/L i blodketoner. Med et vanlig lavkarbo kosthold havner man gjerne på en skala av 0,2 – 0,5 mmol/L. De fleste som spiser et vanlig lavkarbo-kosthold når derfor aldri de optimale høyder dessverre.

Optimal ketose graf

Det finnes flere måter å øke ketonnivået i kroppen. Det ene er å spise mere fett, men ved å gjøre det oppstår lett et annet problem nemlig et stort overskudd av kalorier, og så lenge kroppen får et høyt inntak av fett trenger den ikke forbrenne det fettet som allerede er lagret på kroppen. En annen måte å øke ketonnivået er å kutte karbohydratene enda mer. Noen klarer det på 15 karbohydrater per dag, mens andre må ned på vanskelige 9 karbohydrater daglig før de ser resultater. Men du har neppe lyst til å leve på kun egg og kjøtt resten av ditt liv.

Andre viktige momenter for å øke ketonnivået er å trene regelmessig og passe på at man ikke spiser for mye proteiner og meieriprodukter. Det gir nemlig en stigning i insulinnivået. Jo mindre du trener jo mindre trenger du av proteiner.

Men det siste og muligens det viktigste er overraskende nok å skippe måltider. Dersom du spiser færre måltider ved siden av et ketogent kosthold vil du mye lettere kunne oppnå optimal ketose uten å måtte spise for fet mat etc. Spiser man for mye fett og får et stort kalorioverskudd vil ikke kroppen trenge å forbrenne det fettet den allerede har på kroppen. Det kan være vanskelig å finne den gyldne mellomvei, men periodisk faste hjelper deg med det.

Vi har utviklet en kostplan som lar deg styre din ketose til å oppnå den fettforbrenningen du ønsker. Den garanterer at du havner i det som kalles «Optimal keton sone». Kostplanen egner seg for alle som sliter med å gå ned i vekt eller som ønsker en pangstart på ny livsstilsendring.

Vår kostplan er utviklet spesielt for å sette deg i den optimale fettforbrenningssonen ved hjelp av riktig kombinasjon av kosthold og periodisk faste. Følger du kostplanen vår kan du få deg et helt nytt liv! Tusenvis av mennesker har fått en bedre hverdag, fri for overvekt, sykdom og plager.

Les mer om vår kostplan her.

KETOLABBEN e-bok cover (3D)
Den originale norske keto dietten fra KETOLABBEN som har hjulpet tusenvis av nordmenn å gå ned i vekt siden 2017! Komplett program med 6 ukers kostplan inkludert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Pin It on Pinterest