Personvernerklæring

GENERELT

Vi og våre partnere samler inn, lagrer, behandler og deler persondata ved hjelp av cookies, scripts, pixler og annen sporingsteknologi på denne nettsiden. Slike data brukes til statistikk og analyse, markedsføring og komunikasjon, for nødvendig funksjonalitet på nettstedet og for å sikre nettstedet mot SPAM, virus, hackere og skadelige “bots”.

Vi samler aldri inn sensitive personopplysninger. Informasjonen vi samler inn blir i all hovedsak aggregert og anonymisert og vi kan ikke knytte den til en identifiserbar enkeltperson som ikke gir oss sine personopplysninger. Vi tar informasjonssikkerhet på alvor og beskytter de lagrede opplysningene mot uautorisert tilgang og bruk. Vi lagrer all personinformasjon innen EU/EØS. Din personlige informasjon selges ikke til noen og deles ikke med andre enn våre partnere. Informasjonen slettes så snart det ikke lenger er behov for den.

I den utstrekning det er pålagt ved lov eller rettslig avgjørelse eller nødvendig for etterforskning av mulige lovbrudd mot vår virksomhet, vil relevante opplysninger kunne bli utlevert til offentlige myndigheter eller eventuelle andre berettigede.

Behandlingsansvarlig

Printaga Publishing S.R.L. (EU ID: ROONRC.J40/15899/2020) er behandlingsansvarlig for optimal-ketose.com. Behandling av personopplysninger skjer i tråd med GDPR og øvrig personvernlovgivning i EU/EØS. 

Partnere

Våre partnere samler via denne og andre nettsider inn ulike former for personopplysninger som spesifisert i den enkelte partners personvernerklæring. Denne informasjonen kan de kombinere med annen informasjon du har gitt dem, eller som de har samlet inn fra din bruk av tjenestene deres, og bruke for å tilby deg målrettet reklame basert på interessene dine. Vi oppfordrer deg til å gjøre deg kjent med disse tredjepartenes personvernpraksis.

Hosting & backend infrastruktur:
  • ProISP leverer hosting av epost og nettsider. All epost og trafikk til og fra vår nettside går via vår hosting leverandør. E-post, serverlogger og annen data lagres på servere lokalisert i EØS. Serveren generer midlertidige  serverlogger med IP adresser, dato/tid og og andre diagnostiske data som brukes til feilsøking. Disse loggene slettes fortløpende. 
  • Bunny.net CDN er vår EU baserte CDN (content delivery network). All trafikk til og fra vår nettside sikres, filtreres, optimaliseres og leveres via vår CDN leverandør.
  • Uptime Robot overvåker nettsiden continuerlig 24/7 og varsler oss dersom nettsiden ikke er tilgjengelig.
Sikkerhet
  • Traffic Guard overvåker traffikk inn til nettstedet for å rapportere og blokkere klikk-spam, automatiserte bots og annen uredelig traffikk.
  • TrustedSite overvåker kontinuerlig nettstedet for sikkerhetsproblemer som skadelig programvare, ondsinnede lenker og phishing og varsler besøkende til nettstedet om eventuelle sikkerhetsbrudd.
  • Wordfence brannmur beskytter nettsiden mot hackere og brute force login. Wordfence sporer alle forsøk på å logge inn på nettsiden og logger, blokkerer og deler IP adresser som benyttes for å hacke nettsiden. IP adresser som  har blitt blokkerte som følge av sikkerhetsbrudd vil bli lagret så lenge det anses som nødvendig for å forhindre videre sikkerhetsbrudd.
Statistikk & analyse
  • Google Optimize hjelper oss å optimalisere utformingen av nettstedet ved å teste ulike versjoner og design og måle hvilken versjon som er best likt av sidens besøkende (A/B testing).
  • Google Analytics samler informasjon om  hvordan folk finner nettsiden (for eksempel via Google søk, annonser, link fra en annen nettside) . Dette hjelper oss å finne ut hvordan vi kan gjøre siden kjent for flere. Analytics samler også inn info om bruksmønstre og demografi , samt  teknisk informasjon som IP-adresser, ISP skjermstørelse, operativsystem og nettlesertype. Vi bruker denne informasjonen i aggregert format til å forbedre nettstedet og til å bedre forstå hva våre brukere foretrekker.
  • WP affiliate logger hvilke av kundene våre som fant nettsiden via en affiliate link. Denne informasjonen er nødvendig for å kunne utbetale korrekt provisjon til våre affiliates. Ingen personopplysninger fra denne modulen deles med noen.
Markedsføring
  • Facebook viser annonser for vår nettside og våre produkter. For å måle resultatene av disse annonsene bruker nettsiden Facebook Pixel for å telle antall besøk, antall salg og annen relevant aktivitet på nettsiden (som for eksempel hvor mange varer som blir lagt i handlekurven). Facebook samler også informasjon om bruksmønstre og demografi som vi benytter for å målrette annonserin mot personer som ligner mest på kundene våre (lookalike audience).
  • Microsoft viser annonser for vår nettside og våre produkter. For å måle resultatene av disse annonsente bruker nettsiden en Microsoft tracking UET tag som teller antall besøk, salg og klikk. Dette hjelper oss til å avgjøre hvilke annonser som fungerer best og hvilken målgruppe vi bør rette annsonsene mot.
  • Google Ads viser annonser for vår nettside og våre produkter. For å måle resultatene av disse annonsene bruker nettstedet Google Tag Manager for å aktivere Google Ads og Google Analytics conversion tracking. Slik teller vi antall klikk, salg og besøk til nettsiden. Dette hjelper oss til å avgjøre hvilke annonser som fungerer best og hvilken målgruppe vi bør rette annsonsene mot.
Tredjepartsinnhold

Nettsiden henter inn noe innhold fra eksterne servere levert av ulike leverandører:

  • Google Fonts API vil laste ned fontfiler og CSS-ressurser for å gi riktige skrifter når du besøker vår nettside. Ettersom du laster ned fontene fra Google vil de ha tilgang til din IP adresse.
  • Fonts Awsome API vil laste ned ikoner, fontfiler og CSS-ressurser for å gi riktige skrifter og ikon når du besøker vår nettside. Ettersom du laster ned fontene fra en ekstern server vil de ha tilgang til din IP adresse.
Sosiale medier og eksterne nettsteder
  • Facebook
  • Instagram
  • Pintrest

Vi har profiler på flere sosiale medier. Det er brukervilkårene hos de ulike sosiale mediene som avgjør hvordan de behandler data eller digitale spor du eventuelt legger igjen. Vi har ingen påvirkning på brukervilkårene. Henvendelser om brukervilkår på sosiale medier må rettes til selskapene som leverer plattformen. Nettsidene våre kan også  inneholde lenker til andre nettsteder. Vi tar ikke ansvar for personvern og informasjonssikkerhet på eksterne sider vi velger å linke til.

Betaling
  • Paddle er vår ofisielle reseller. Når du bestiller fra vår nettside betaler du via Paddle. Ved betaling mottar Paddle IP adresse, navn, epost, land og betalingsinformasjon over en kryptert tilkobling (SSL – secure socket layer). Vi lagrer IKKE kredittkort informasjon på våre servere.

Skjema

Hvis du velger å  skrive inn informasjon i skjemaer på vår nettside vil vi behandle de opplysninger som du fyller inn.

  • Kontaktskjema. Disse opplysningene (navn, epost, telefon og melding) sendes til oss via epost og brukes til å kommunisere med deg og besvare dine henvendelser. IP adressen brukes til å blokkere SPAM. Sender du tilbakemeldinger eller omtaler, forbeholder vi oss retten til å publisere disse på nettstedet vårt og fritt bruke det i vårt annonsemateriell. Dersom din tilbakemelding skal være privat, må du gi oss beskjed om det. E-post slettes fortløpende (etter 30 dager) når det ikke lenger er behov for den.
  • Bestillingsskjema: Opplysninger du fyller ut i bestillingsskjema benyttes for å levere produktet du har bestilt, for å kommunisere med deg angående din bestilling og for å følge opp bestillingen. Fullfører du bestillingen, sendes informasjon fra bestillingsskjemaet til vår betalingsleverandør Paddle over en kryptert tilkobling (SSL).
  • Kommentarfelt. Opplysninger du sender inn til nettsiden via kommentarfelt er offentlig tilgjengelig for alle på vår nettside. Som bruker av våe kommentarfelt er du ansvarlig ikke publisere eller dele eventuelle tredjeparts personopplysninger uten tredjeparts samtykke til å offentliggjøre disse dataene.

Du kan når som helst ta kontakt med oss og be om at opplysninger som du har gitt oss blir slettet.

Informasjonskapsler (cookies)

Cookies er små tekstfiler som kan brukes av nettsteder for å gjøre en brukers opplevelse mer effektiv.

Loven sier at vi kan lagre informasjonskapsler på enheten hvis de er strengt nødvendig for driften av dette området. For alle andre typer informasjonskapsler trenger vi din tillatelse. Dette nettstedet bruker forskjellige typer cookies. Noen cookies er lagt inn av tredjeparts tjenester som vises på våre sider.
Du kan endre eller oppheve ditt samtykke via Informasjonskapselerkæring på nettstedet vårt.

Vennligst oppgi din samtykke-ID/UUID ( )  og dato for henvendelser angående ditt samtykke.

Endre dine personverninnstillinger og cookie-preferanser

Innsyn og klagerett

Du har rett på innsyn i egne opplysninger. Du kan også kreve dem rettet, slettet, og i enkelte tilfeller kan du be oss om å begrense behandlingen av opplysninger om deg.

Du kan klage på hvordan vi behandler dine opplysninger til Datatilsynet. Deres e-post er: postkasse@datatilsynet.no

Dersom du ønsker ytterligere informasjon om hvordan vi håndterer personopplysninger kan du ta kontakt med oss.

Personopplysninger om mindreårige

Tjenesten vår henvender seg ikke til personer under 18 år. Vi samler ikke bevisst personlig identifiserbar informasjon fra noen under 18 år. Hvis du er foreldre eller foresatte og du er klar over at barnet ditt har gitt oss personlige data, vennligst kontakt oss. Hvis vi blir klar over at vi har samlet inn personopplysninger fra personer under 18 år uten bekreftelse av foreldrenes samtykke, tar vi skritt for å fjerne denne informasjonen fra våre servere.

Oppdateringer og endringer

Vi vil publisere eventuelle endringer i personvernerklæringen på denne nettsiden. Din fortsatte bruk av nettsiden betyr at du godtar de til enhver tid gjeldende personvernvilkår. Siste oppdatering: 12 juni 2021