Spennende film på Netflix forsvarer ketogen kost med periodisk faste

Spennende film på Netflix forsvarer ketogen kost med periodisk faste

Hva om de fleste av våre moderne sykdommer egentlig bare er symptomer på det samme problemet? Du har sikkert hørt om den nye dokumentaren på Netflix som heter The Magic Pill. Filmen ble opprinnelig utgitt i mai 2017, men har nylig blitt lagt ut på Netflix.

Dokumentaren følger livet til familier av autistiske barn, en urfolkestamme av aboriginere i Australia, og individer med helseproblemer i tillegg til overvekt. De lærer hvordan de kan gjøre drastiske endringer i kostholdene sine ved å ta i bruk en ny måte å spise på. Det rapporteres drastiske endringer i helsen deres til det bedre, vektreduksjon (for de som var overvektige) og reduksjon eller eliminering av medisiner. Filmen følger også leger, forskere, kokker, bønder og journalister fra hele verden som bekjemper sykdom gjennom et paradigmeskifte i kosten og som deler sine perspektiver på innflytelsene i matindustrien. De lar deg tenke hardere på helsemessige konsekvenser av maten du spiser, samt miljøpåvirkningen av det du legger på tallerkenen din.

Professor Timothy Noakes er en av få forskerne som har A1-rangering. Det ble rettet anklage mot Dr. Noakes etter at han rådet en mor på Twitter til å gradvis vende barnet sitt over på en lavkarbo-diett. Den mest alvorlige siktelsen en lege kan siktes for ble utført av Association of Dietetics i Sør-Afrika, og saken ble ført foran retten. Vi fikk spent følge rettsaken langs de andre historiene i filmen.

Regissør Pete Evans sier: «Det er mange bevis som antyder at helsemessige fordeler oppstår når man sammenkobler et kosthold bestående av sunt fett, lite karbohydrater, antiinflammatorisk mat i kombinasjon med periodisk faste. Disse kostholds- og livsstilsendringene kan påvirke alt fra tarmen til din emosjonelle helse. »

I dokumentaren ble det arrangert en to ukers institusjon for en gruppe aboriginere med diabetes. Oppholdet baserte seg på kostholdsprinsippene som dette australske urfolket hadde levd av tidligere i tusenvis av år før europeerne kom. Etter to uker på kostholdet kunne alle av de elleve deltakerne som var avhengig av insulin komme av det. Halvparten av dem fikk også tilbake normale blodsukkernivåer. Senere i filmen ble noe lignende vist fra USA, hvor vi fulgte en kvinne som het Pati. Etter å ha justert sin måte å spise på til et kosthold med lite karbohydrater, klarte hun også å komme av insulinet.

Vi fikk også følge en ung autistisk jente med foreldre som så store forbedringer i kommunikasjon og konsentrasjonen hennes. Hun hadde også en nedgang i antall anfall hun fikk etter å ha endret kostholdet, noe som var spennende å få være vitne til.

Pete Evans sier videre: «Selv om det var gledelig å se disse forbedringene, var jeg ærlig talt ikke overrasket siden jeg i løpet av de siste syv år har lest tusener på tusener av personlige suksesshistorier som folk har delt med meg. Dette er mennesker fra alle samfunnslag, som tok i bruk enkle kostholds- og livsstilsendringer, og som oppnådde bemerkelsesverdige resultater. Mange av disse personene er nå smertefrie for første gang i livet, og er i stand til å gjøre ting som de før bare kunne drømme om å gjøre. Disse suksesshistoriene er det som begeistrer meg mest, og som gjør at jeg fortsetter å være motivert for arbeidet mitt. Som mennesker er vi i stand til så mye. Når mennesker fungerer uten smerter, og da får egenkjærlighet og egenomsorg; skjer det magi. Det er den magiske pillen! »

Med det i tankene er den gode nyheten at du kan begynne å sette disse enkle prinsippene på plass gradvis i livet ditt. Mange starter med å fjerne vanlige betennelsesfremmende matvarer fra kostholdet sitt, for eksempel korn, meieri eller belgfrukter. Andre trenger inspirasjon og kjøper seg en ferdig utregnet matplan for eksempel Ketolabben.com sin 6 ukers kostplan som forteller deg akkurat hva du bør spise.

Uansett hvordan du gjør det la oss feire de mest næringsrike matvarene på planeten når du skal legge om kostholdet ditt! Dette inkluderer et fargerikt utvalg av friske grønnsaker, godt hentet kjøtt, egg og sjømat.

Vi vil få takke Pete Evans for at han regisserte filmen The Magic Pill, som gir mer oppmerksomhet til det ketogene samfunnet. Filmen kan inspirere millioner av seerne til å se på viktigheten av hva de spiser, og kanskje få de til å gjøre noe på egen hånd. Filmen vil antagelig nå folk som aldri hadde hørt om ketogen kost og dens mange helsemessige fordeler.