KETOLABBEN

= ekspertene på optimal ketose =

lavkarbo ingredienser

Ti tips til enkel lavkarbo middag

Lavkarbo har blitt populært de siste årene, men å lage lavkarbo-middager kan være en utfordring, spesielt hvis du ikke har mye tid eller ikke er så glad i å lage mat. Derfor har vi samlet ti tips til enkle lavkarbo middager, slik at du kan holde deg til dietten uten å måtte bruke timevis i kjøkkenet. Følg disse tipsene for å lage sunne og smakfulle lavkarbo-middager raskt og enkelt.

Her er 10 tips som hjelper deg med å lage rask lavkarbo middag eller keto middag uten karbohydrater i en fei!

 1. Planlegg: Før du begynner å lage middag, planlegg hvilke ingredienser som trengs. For det første sparer du deg selv for unødvendig stress, siden alt allerede ligger klart og venter på deg når det er på tide å lage mat. Dessuten kan du spare penger ved å handle inn ingrediensene til en hel middag samlet istedenfor bitvis over lengre tid, slik at du ikke ender opp med dyre impulskjøp av diverse småting.
 2. Start med en proteinkilde: Protein er en viktig del av ethvert lavkarbomåltid og gir kroppen din essensielle aminosyrer for muskelvekst og reparasjon. Protein hjelper deg også med å holde deg mett lenger etter et måltid. Velg helst magre proteiner som fisk, kylling, tofu eller kalkun.
 3. Vær kreativ med grønnsaker: Grønnsaker er en fin måte å få i seg vitaminene og mineralene kroppen din trenger samtidig som du unngår unødvendige karbohydrater. Prøv for eksempel å lage spiraliserte squashnudler i stedet for pasta, eller krydret stekt blomkål som en deilig siderett.

  Innlemm ferske ikke-stivelsesholdige grønnsaker med lite karbohydrater som for eksempel spinat, grønnkål, paprika og sopp. Grønnsaker er fullpakket med fiber og antioksidanter, som bidrar til å redusere betennelser i kroppen samtidig som de tilfører essensielle vitaminer og mineraler. Prøv å legge til stekte eller dampede grønnsaker som brokkoli, rosenkål, eller spinat til middagen. Unngå rotgrønnsaker, da de har en tendens til å ha mye karbohydrater.
 4. Legg til sunt fett fra olivenolje, avokado, nøtter og frø for smak og tekstur. Sunt fett er fullt av omega-3 fettsyrer som kan bidra til å redusere betennelser i kroppen samtidig som det gir energi for dagen som kommer.
 5. Gjør det smakfullt: Lavkarboretter trenger ikke å være kjedelige! Bruk krydder som hvitløkspulver, spisskummen, oregano eller chilipulver for å tilføre smak uten unødvendige karbohydrater og kalorier fra sauser og dressinger. Det er hundrevis av krydder der ute, så eksperimenter med forskjellige kombinasjoner til du finner noe smaksløkene liker.
 6. Prøv alternativer til vanlige sauser som sukkerfri ketchup, pesto, majones, aioli eller guacamole, alt ettersom hva du liker. Meieriprodukter er også lov på lavkarbo, men for mye meieriprodukter kan gjøre det vanskelig for noen å gå ned i vekt.
 7. Vær kreativ med rester – Rester trenger ikke å bety å spise det samme måltidet to ganger, men kan være en fin måte å lage deilige lavkarbo retter på et blunk. Lag store porsjoner mat og bli kreativ ved å bruke rester fra ett måltid på en helt ny måte i en annen rett senere i uken. Enten det er kjøtt, grønnsaker eller sauser, kan du bruke rester av ingredienser til å lage nye lavkarboretter.
 8. Se etter oppskrifter som bruker alternative ingredienser som blomkålris eller zucchininudler med lite karbohydrater i stedet for tradisjonelle kornsorter som hvit ris eller pasta. Alternative tilbehør kan gi viktige næringsstoffer så vel som fiber og kan fylle magen uten de ekstra karbohydratene som finnes i korn.
 9. Den beste lavkarbo middagen lager du av hele, naturlige og uprosserte matvarer: Hel naturlig mat inneholder ingen unødvendige tilsetningsstoffer som kan være skadelige for helsen, men er fullpakket med fiber og næringsstoffer som holder deg mett lenger enn bearbeidede karbohydrater.
 10. Du kan finne mye bra inspirasjon til lavkarbo middag for helg og hverdag på internett. For eksempel har nettsiden Fett & Forstand mange fristende lavkarbo middag oppskrifter. Du kan også spørre en venn som er glad i å lage lavkarbo mat, eller kjøpe en fiks ferdig keto kostplan med sunne og enkle ketose middager fra KETOLABBEN.
KETOLABBEN e-bok cover (3D)
Den originale norske keto dietten fra KETOLABBEN som har hjulpet tusenvis av nordmenn å gå ned i vekt siden 2017! Komplett program med 6 ukers kostplan inkludert!

Meld deg på vårt nyhetsbrev:

Pin It on Pinterest